Meest creatieve landen ter wereld

Tijdens mijn reizen heb ik verschillende delen van de wereld bezocht. Ik heb besloten om de meest creatieve landen van de wereld op één plaats te verzamelen. Lees verder om mijn persoonlijke ranglijst van artistieke landen te zien.

Frankrijk

Hemingway noemde Parijs “een roerend feest” omdat het de neiging heeft om lang na je vertrek bij je te blijven. Maar hij heeft misschien ook gezinspeeld op het feit dat er altijd wel iets te zien, te horen, te proeven of te voelen is, waar je ook naartoe gaat in de stad. Hij vond, zoals zoveel auteurs uit de hele wereld, inspiratie in de cafés, steegjes en bars van de stad.

Ondertussen, met zo’n 150 musea, fungeert Parijs als een kunsthistorische klasse, die het allerbeste van de discipline door de eeuwen heen en in alle stijlen biedt. Met zoveel keuze, zullen reizigers vergeven worden voor het overslaan van het Louvre ten gunste van rustigere momenten in het Musée Rodin of L’Orangerie.

Italy

Op zijn hoogtepunt strekte het Romeinse Rijk zich uit over bijna twee miljoen vierkante mijl land in Europa, Klein-Azië en Noord-Afrika. Vandaag de dag zijn die geschiedenis – en de verregaande invloeden die hun stempel hebben gedrukt op deze oude hoofdstad – overal te zien.

Het onlangs gerestaureerde Colosseum is zo’n onderdeel van het moderne stadsweefsel dat je na een paar dagen de grootsheid ervan als vanzelfsprekend gaat beschouwen.

Spanje

Ground zero voor de trotse en veerkrachtige cultuur van Catalonië is de thuisbasis van Gaudí’s (nog steeds in aanbouw) psychedelische meesterwerk La Sagrada Família en zijn Seussische Park Güell; het Museu Picasso, met 3.500 werken van de Spaanse meester; en de gotische wijk – alle overblijfselen van het legendarische verleden.

Maar vandaag de dag is het een wervelwind van creatieve energie, met abstracte kunstenaars die live schilderen in het verfrissend ruige El Raval, en lokale indie-rock en elektronica tentoongesteld in de Sidecar Factory Club, die sinds 1982 de ondergrondse van Barcelona laat zien.

Als je van fotografie houdt, lees dan over de beste fotogalerijen in Europa.