Top kunstgalerijen in Europa

Beschouw je jezelf als een beetje een kunstliefhebber? Nou, Europa heeft een aantal van de beste musea ter wereld. Er is ongelooflijke kunst om te zien of je tussen de steden reist – dus zorg ervoor dat je de beste galerijen, schilderijen en hedendaagse kunst op je reis bekijkt.

The Louvre, Paris

Het Louvre behoeft weinig introductie, want deze glazen piramide is het paradijs voor alle kunstliefhebbers. Het museum is de thuisbasis van Mona Lisa en herbergt bijna 35.000 kunstwerken van de prehistorie tot de 21e eeuw op een oppervlakte van 60.600 vierkante meter. De legendarische architectuur en schatten uit de hele wereld maken het Louvre tot de beroemdste galerie, niet alleen in Frankrijk maar in de hele wereld.

Louvre museum galerij

De galerie herbergt momenteel de meesterwerken van de Leidse Collectie en toont het werk van 17de-eeuwse Nederlandse schilders, waaronder de grootste privécollectie van Rembrandt.

The Tate Britain and the Tate Modern, London

Een paradijs voor kunstliefhebbers. Voor een eerste bezoek aan Londen is de Tate Britain een must. De Britse kunst van 1500 tot nu – deze galerie geeft de bezoeker een uitgebreid beeld van de cultuur van het land binnen de kunstwereld.

London Tate modern galerij

De jongere broer en zus van de Tate – de Tate Modern – herbergt een collectie internationale kunst van 1900 tot heden met een eclectische mix van tentoonstellingen en hedendaagse kunstvormen.

De kunst in de Tate Modern, gevestigd in een oude elektriciteitscentrale, heeft vaak een experimentele draai en is de thuisbasis van Damien Hirst, Tracey Emin en Jeff Koons, dus verwacht schilderijen, sculpturen en installaties zoals je nog nooit eerder hebt gezien.

The Van Gogh Museum, Amsterdam

Als je in de stad van de tulpen en de kaas bent, kun je dit niet missen. Amsterdam presenteert een van haar beroemdste nationale schatten – Van Gogh, in een museum gewijd aan zijn leven en werk.

Van Gogh kleur painting

Dit wordt gecomplimenteerd door andere 19e eeuwse kunstenaars en tijdgenoten van Van Gogh. Dit museum heeft een uitgebreide selectie van Van Gogh’s werk in verschillende stadia van zijn carrière. Of je nu bekend bent met het werk van Van Gogh of een nieuweling in de wereld van de kunst, dit is een plek die iedereen zal waarderen.

The Uffizi Gallery, Florence

As an art enthusiast, you would definitely not miss out the chance to see Birth of Venus, Venus of Urbino, Madonna of the Goldfinch and many more first-handedly.

Uffizi galerij

The Uffizi Gallery would enchant visitors with all the renowned art works and the sizeable collection!

The Groeninge Museum, Bruges

Voor een kunstliefhebber in Brugge is het Groeningemuseum de perfecte plek om de betoverende collectie werk uit België en Nederland, daterend uit de 18e eeuw, te beleven.

Jeroen Bosch painting

Het museum toont een eclectische mix van historische schilderijen met stukken van na 1945. Een bezoek aan de galerie geeft u een waardevol inzicht in de artistieke cultuur van de stad.